10-годишен орех на вилата на родителите от година на година ни

...
10-годишен орех на вилата на родителите от година на година ни
Коментари Харесай

Защо всички започнаха да слагат орехи в саксиите си

10-годишен орех на вилата на родителите от година на година ни радва с реколтата. От предишния сезон баща ми продава орехи на пазара. Разбира се, задачите ядки се заплащат по-добре и у нас е цялостно с черупки, само че в случай че знаете защо ги употребява майка ми няма да повярвате.

Случи се по този начин, че мама се грижи за реколтата, а баща я управлява. В дома им всеки прави най -доброто. Така че майка ми измисли по какъв начин да използва орехови черупки в градинарството. Следвам нейния образец.

Орехови черупки в градината

Ако имате няколко непотребни кг ядки, не бързайте да ги хвърляте. В края на краищата черупката е биоразградим артикул. Опитните притежатели знаят, че настърганите черупки могат да се употребяват за мулчиране на почвата под дървета или цветни лехи.

В допълнение, черупките могат да бъдат добавени към компост или изгорени, а пепелта може да се употребява като тор. Начупените орехови черупки се слагат на дъното на топли кревати дружно с клони. Естественият артикул би трябвало да бъде потребен, а не да гние в кошчето.

Ако нямате лична градина, няма значение. Стайните растения също се нуждаят от ядки. За начало може да се употребява като дренаж в саксия. Предварително начукайте черупките с чук и след това покрийте със земя.

Обикновено поставям цели половини на черупката с дупката надолу към земята. Тази „ ризница “ ви разрешава да намалите поливането на растението. Тъй като черупката е затворена, влагата се изпарява по -бавно. Топлината и влагата остават под черупката.

В допълнение, покритието от орехова черупка защищава почвата от бял варовик. Почвата става по-здрава и по-благоприятна за растенията. И всичко това с помощта на високото наличие на йод в черупката на ореха.

Доспехите от черупки защищават почвата освен от вар, само че и от гъбички и мушици . За паразитите е по -трудно да го пробият, а също по този начин ги възпира миризмата на йод. И в последна сметка: саксията, украсено с черупки, наподобява очарователно.

Навикът да използвам ядки при развъждане на стайни растения започна преди няколко години. Автоматично изхвърлям черупката на ядки, не в кошчето, а в обособена кутия. Между другото, черупките на освен орехи, само че и всевъзможни други ядки са подобаващи. Например черупките от макадамия също миришат добре!

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР